2 Dakika Kural için Yangın Kapısı
2 Dakika Kural için Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde mevcut insanların ve diğer zindeların yangın yahut herhangi bir evgin hâlet esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, bünyelması mecburi, yapıların vazgeçilemez unsurları ortada vaziyet almaktadır.
Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, auta çın oluşturulan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.
Kelam konusu emanet zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı düzgün katkısızlayacak şekilde takılması gereken parderi.
Alelumum yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında hiçbir yerıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.
Standart ve sertifikasyonlara iyi olarak örgülmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve dokuması gereği genel anlamda neva ve Yangın Kapısı Fiyatları ısı yalıtımına yönlü evet da yardımcı özelliktedir. Standardında olmamakla yanında istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde bile tam sızdırmazlık sağlamlanır.
Temel kattaki dükkân ve benzeri yerlerde can skorsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına yekta çıkış ehliyetli kabul edilir.
kaynağı değkonutir]
Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden kabil.
Binanın dâhilinden bayağıya akıllıca nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık alınlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki esrar, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların öteki katlara intikalini hapsetmek yahut olanaklı olduğu denli geciktirmektir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapsı kilidi takılırken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin açıka düşmesidir.